Досі немає е-декларацій Марії Матіос і двох нардепів-утікачів - НАЗК

Досі немає е-декларацій Марії Матіос і двох нардепів-утікачів - НАЗК

Укрінформ
У Єдиному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, наразі відсутні електронні декларації народного депутата від "БПП" Марії Матіос та депутатів-утікачів Олександра Онищенка і Сергія Клюєва.

Про це у Facebook повідомив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький. 

"У Єдиному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відсутні щорічні декларації за 2015 рік таких депутатів:  Матіос Марії Василівни, Онищенка Олександра Романовича, Клюєва Сергія Петровича", - написав Радецький.

Він також поінформував, що несвоєчасно подали щорічні декларації за 2015 рік 9 народних депутатів. Це, зокрема, Юрій-Богдан Шухевич, Олександр Дубінін, Костянтин Іщейкін, Ігор Шкіря, Ірина Костанкевич, Олег Дмитренко, Анатолій Гіршфельд, Олександр Супруненко та В'ячеслав Богуслаєв. 

Радецький зазначив, що, за попередніми результатами аналізу проходження першого етапу декларування та діяльності НАЗК, у цей період роботи виявлено "низку проблем, які потребують вирішення шляхом внесення відповідних змін до законодавства".

Як повідомляв Укрінформ, Онищенка підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення "газової схеми". За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн. 5 липня цього року Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також дала дозвіл на його арешт. 29 липня Онищенко заявив, що перебуває у Великій Британії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

У січні 2016 року Верховна Рада дала дозвіл на арешт Сергія Клюєва, який є підозрюваним у кількох справах, у тому числі стосовно махінацій з оформленням резиденції Януковича у Межигір'ї. У 2015 році він утік з України до Росії.

5 квітня глава МВС Арсен Аваков повідомив, що Інтерпол оголосив у міжнародний розшук екс-міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького, главу Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і його брата - нардепа Сергія Клюєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-