У справі Новинського допитали трьох президентів

У справі Новинського допитали трьох президентів

Документ
Укрінформ
У кримінальній справі, в якій фігурує депутат від "Опозиційного блоку" олігарх Вадим Новинський, допитали трьох президентів України.

Про це йдеться в тексті подання генпрокурора Юрія Луценка до парламенту на притягнення Новинського до відповідальності, повідомляє "Українська правда".

Згідно з документом, президентів допитали ще в 2014 році: Леоніда Кравчука 20 травня, Віктора Ющенка 31 липня, Леоніда Кучму – 31 серпня.

Всього в поданні фігурують протоколи допитів 5 десятків свідків.

На думку Генпрокуратури, вина Новинського у здійсненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 27 (пособництво), частиною 2 статті 146 (позбавлення волі) та частиною 1 статті 365 (перевищення повноважень) переконливо підтверджується зібраними доказами.

Як відомо, генеральний прокурор Юрій Луценко 3 листопада скерував до Верховної Ради подання, в якому просить дозволити притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.

Новинський проходить як співучасник в одному з епізодів "великої справи Януковича", де йдеться про узурпацію влади та вплив на українську церкву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-