Грібаускайте у грудні відвідає Україну

Грібаускайте у грудні відвідає Україну

Укрінформ
У п’ятницю, 4 листопада, у Вільнюсі заступник Глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв провів консультації з головним радником Президента Литовської Республіки з питань зовнішньої політики Неріюсом Алєксюнасом та міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом.

Основною темою консультацій була підготовка до проведення чергового засідання Ради Президентів України та Литовської Республіки, повідомляє прес-служба Президента України. 

"Литовська сторона підтвердила готовність Президента Литви Далі Грібаускайте відвідати з офіційним візитом Україну у грудні поточного року", - інформують в АП.

Сторонами також обговорена ситуація на Донбасі та подальші кроки в рамках Мінських домовленостей.

Окрім цього, були розглянуті актуальні питання співробітництва України з Європейським Союзом. Було відзначено, що Україна виконала всі передбачені вимоги щодо запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України і Литва виступає за якнайшвидше ухвалення Європейським Союзом відповідного рішення. Було також підкреслено необхідність скорішого завершення процесу ратифікації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-