Парубій обговорив з японським послом реформи та ядерну енергетику

Парубій обговорив з японським послом реформи та ядерну енергетику

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у п'ятницю провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі, на якій обговорювалося, серед іншого, питання поглиблення двосторонньої співпраці між обома країнами. 

Про це повідомляє прес-служба ВР.

"Під час зустрічі були обговорені питання щодо організації проведення року Японії в Україні, проведення реформ та поглиблення двосторонньої співпраці між народами обох країн", - йдеться у повідомленні.

Парубій підкреслив, що проведення подібних заходів надзвичайно важливе. Він також наголосив на важливості тісної співпраці між країнами, особливо під час проведення реформ та в умовах російської агресії.

У свою чергу посол Японії висловив задоволення високим рівнем співробітництва між країнами та зазначив, що необхідно і надалі активно розвивати зв'язки, зокрема і у сфері ядерної енергетики. Також Шігекі Сумі підтримав ідею Голови Верховної Ради щодо проведення зустрічей з послами країн "великої сімки" на системній основі.

Зокрема, актуальними питаннями для обговорення є проходження бюджету на 2017 рік та законотворча робота у контексті подальшого проведення реформ. Дипломат висловив загальне позитивне сприйняття проведення в Україні електронного декларування державних службовців.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні запросив Голову Верховної Ради відвідати Японію на початку наступного року та Резиденцію Посла у Києві.

Фото: прес-соужба ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-