Річницю Революції Гідності Луценко зустріне у Гаазі

Річницю Революції Гідності Луценко зустріне у Гаазі

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко проведе переговори з представниками Міжнародного кримінального суду в Гаазі щодо злочинів проти активістів Революції Гідності.

Про це повідомив заступник Генпрокурора Євген Єнін в ефірі "5 каналу".

"Наближається відзначення чергової річниці Революції Гідності, і цей день Генпрокурор зустріне у Гаазі. Він проводитиме там переговори з прокурорами Міжнародного кримінального суду, в ході якої будуть узгоджені дані, які нам додатково, можливо, потрібно передати. А також можливий таймінг зазначених процедур", – зазначив Єнін.

За його словами, для повноцінного розгляду справи Київ мусить представити докази, що агресивні дії щодо мирних повстань мали місце не лише у столиці, а й на всій території країни.

"На думку представників МКС, там бракує масштабності подій. Вони кажуть, що здебільшого події щодо масового вбивства мали доволі локалізований характер. Саме зусиллями як українського слідства, так і за підтримки української дипломатії ми намагаємося переконати МКС, що ці події мали масштабний характер. Що йдеться не лише про події в Києві, а й про придушення мирних повстань в інших регіонах України – по всій Україні фактично", – наголосив заступник Генпрокурора.

Він додав, що в МКС також наразі не впевнені до кінця, що розстріл активістів Євромайдану був запланований. "Натомість, ми доводимо, що це було сплановано", – зазначив Єнін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-