Нардепи відмовилися узаконювати капеланство в лікарнях

Нардепи відмовилися узаконювати капеланство в лікарнях

Укрінформ
Народні депутати відхилили законопроект №4987 про внесення змін до закону «Основи законодавства України про охорону здоров'я» щодо запровадження душпастерської опіки в сфері охорони здоров'я.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, пропозицію ухвалити законопроект за основу підтримали лише 165 з 226 необхідних народних обранців, за відправлення документа на доопрацювання в профільний комітет або суб'єкту законодавчої ініціативи - 183 нардепи. Після голосування Голова ВР Андрій Парубій оголосив, що проект закону відхилено.

Законопроект передбачає запровадження в закладах охорони здоров'я душпастирської опіки, яку законотворець планує визначити як діяльність священнослужителів (капеланів) на волонтерських засадах або на громадських засадах. Крім того, проект нормативно-правового акта також передбачає надання права закладам охорони здоров'я за наявності фінансових можливостей приймати священнослужителів (капеланів) на роботу.

Виступаючи із трибуни парламенту голова Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець зауважила, що цим законопроектом пропонується надати право лікарням залучати до своєї роботи священнослужителів будь-яких релігійних конфесій для забезпечення релігійних та духовних потреб пацієнтів, членів їх сімей та працівників медзакладів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-