Прес-секретар Гройсмана відповів на закиди Тимошенко

Прес-секретар Гройсмана відповів на закиди Тимошенко

Укрінформ
Заробітна плата Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана за минулий місяць становила 35 тис. грн до оподаткування, а фактично він отримав 28 тис. 175 грн.

Про це прес-секретар глави уряду - директор департаменту інформації та комунікацій із громадськістю КМУ Дмитро Столярчук написав на своїй сторінці у Facebook.

«Щодо зарплати Прем’єр-міністра - то за минулий місяць вона склала 35 тис. грн до оподаткування. Фактично Прем’єр-міністр отримав на руки 28 тис. 175 грн», - повідомив Столярчук.

При цьому він зазначив, що середньомісячна зарплата Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в 2008 році становила 31 тис. 357,6 грн. «В перерахунку на нинішній курс це становило би більше 160 тис. грн, що практично в 5 разів більше тієї зарплати, яку отримує Прем’єр-міністр зараз», - підкреслив директор департаменту КМУ.

Столярчук також відреагував на заяви деяких політиків про начебто таємне рішення Кабміну про збільшення заробітних плат членам уряду, назвавши їх черговою маніпуляцією з боку популістів. «Перш за все хочу засмутити любителів конспірології, що постанова КМУ №493 від 27 липня 2016 року, якою визначаються посадові оклади керівників окремих державних органів та інших посадових осіб, не є таємною і знаходиться у відкритому доступі на Урядовому порталі з часу її прийняття. Документ можна побачити за посиланням», - наголосив він.

Прес-секретар Прем'єр-міністра нагадав, що цю постанову було прийнято на виконання Закону України «Про державну службу», одним з авторів та ідеологів якого є депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум, яка навіть доповідала цей закон з трибуни парламенту. «Цей закон було підтримано, у тому числі депутатами фракції "Батьківщина"», - підкреслив Столярчук.

«Я абсолютно не проти того, щоб чесні й ефективні держслужбовці отримували гідну заробітну платню, - я проти перекручувань, до яких вдаються популісти, які маніпулюють цифрами, а через цифри – людьми», - відзначив прес-секретар глави уряду.

Як повідомлялося,  голова фракції Батьківщина Юлія Тимошенко сьогодні заявила, що Кабінет Міністрів України прийняв рішення про підвищення Прем'єр-міністру, членам уряду і Президенту зарплати заднім числом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-