Гонтарева здивована жвавим інтересом до своєї декларації

Гонтарева здивована жвавим інтересом до своєї декларації

Укрінформ
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева здивована, що її електронна декларація викликала жвавий інтерес.

Про це повідомляє прес-служба НБУ у Фейсбуці.

"Дуже здивована, що моя електронна декларація викликала такий жвавий інтерес, адже вона практично не відрізняється від декларації про доходи та витрати за 2015 рік, яку я подала на початку цього року. Різниця лише в тому, що залишки на рахунках у банку відповідно до вимог були вказані у гривні за курсом на кінець року", - зазначила Гонтарева.

Вона запевнила, що заповнила декларацію згідно з правилами.

"На жаль, цими правилами не передбачається розкриття інформації, яку я все ж таки маю бажання надати. Також хочу зазначити, що, на мою думку, необхідно додати до вимог заповнення електронної декларації і що не передбачено її форматом", - вважає глава НБУ.

Вона зауважила, що згідно з правилами, вартість задекларованих речей має перевищувати 100 прожиткових мінімумів - тобто понад 120 тисяч грн, та додала, що її прикраси, хутро та годинники не є колекційною цінністю.

"Я маю три шуби, і жодна з них не коштує 100 прожиткових мінімумів. Їх загальна вартість становить близько 180 тисяч грн. У мене є багато прикрас, але це в основному біжутерія. Прикраси з дорогоцінного металу також є, але небагато - п'ять пар золотих сережок, один ланцюжок із трьома підвісками та декілька каблучок, у тому числі й весільна. Усі вони коштують не більше 100 тис. грн. Також у мене є шість наручних годинників (2 пластикові, 2 з нержавіючої сталі, 1 електронний та 1 золотий). Їх загальна вартість також не перевищує 120 тис. грн", - додала Гонтарева.

Голова Нацбанку також наголосила, що електронну декларацію потрібно було заповнювати на кінець 2015 року, тому їй не вдалося задекларувати значні витрати родини, які мали місце влітку 2016 року.

"Тому повідомляю: моя сім'я влітку 2016 року придбала новий будинок за 12,65 млн грн, нову машину за 1,3 млн грн та офісне приміщення за 1,5 млн грн. Усі ці дані будуть внесені мною в декларацію за 2016 рік", - наголосила Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-