Закон про ЗМІ для військових пройшов перше читання

Закон про ЗМІ для військових пройшов перше читання

Укрінформ
Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект щодо створення друкованих засобів масової інформації Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення АТО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 226 нардепів

"У час, коли проти України ведеться агресивна інформаційна війна з боку Російської Федерації, існує об’єктивна потреба – заснування друкованих ЗМІ і редакцій, засновниками яких є державні органи сектору національної безпеки і оборони, а саме Міністерство оборони України, а також військово-цивільні адміністрації", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Законопроектом пропонується доповнити закон "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" статтею 8-1, яка передбачає умови та порядок заснування друкованих ЗМІ, заснованих Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення АТО.

Передбачається, що фінансування діяльності друкованого засобу масової інформації здійснюється за рахунок держбюджету.

Крім того, пропонується не поширювати дію закону "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" на час проведення АТО на друковані засоби масової інформації, засновниками яких є Міноборони України та ВЦА.

"Після закінчення антитерористичної операції друкований засіб масової інформації, заснований Міністерством оборони України та військово-цивільними адміністраціями на час проведення антитерористичної операції, підлягає реформуванню у відповідності до закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації", - йдеться у законопроекті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-