Луценко - нардепам: Ухилення від податків – це від 2 до 15 років

Луценко - нардепам: Ухилення від податків – це від 2 до 15 років

Укрінформ
Народні депутати, які ухилялись від сплати податків, можуть отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 15 років.

Про це Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чиновників, які здали декларацію, треба розділити на дві категорії: ті, які задекларували статки і сплатили податки, і ті, хто не сплатив. Якщо йдеться про ухилення від податків у значних розмірах (від 665 тис. гривень) - це злочин невеликої тяжкості; якщо це більше 1 млн 995 тис. гривень - це злочин середньої тяжкості; якщо ухилення від податків в особливо великих розмірах, а це 3 млн 325 тис. гривень, - це тяжкий злочин. Виходячи з цих кваліфікацій, ті, хто ухилявся від податків, можуть отримати покарання від 2 до 15 років тюремного ув'язнення», - заявив керівник ГПУ.

За його словами, сплату податків цими нардепами будуть перевіряти Генпрокуратура разом із Державною фіскальною службою. Луценко підкреслив, що це виключно підслідність Генеральної прокуратури.

Він додав, що Генпрокуратура вимагає від народних депутатів подати електронні декларації, нехай і з запізненням. Якщо вони їх подадуть найближчим часом, отримають лише адміністративне покарання, якщо ж не подадуть - Національне антикорупційне бюро буде діяти згідно з Кримінальним кодексом, який передбачає кримінальну відповідальність за неподання декларації, наголосив Генпрокурор.

Загалом, за словами Луценка, декларації заповнили більше 100 тис. чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-