Законопроект про енергоефективність будівель створить прозорий ринок ресурсів - Зубко

Законопроект про енергоефективність будівель створить прозорий ринок ресурсів - Зубко

Укрінформ
Законопроект  «Про енергетичну ефективність будівель», який на цьому тижні розглядається у Верховній Раді, створить в Україні прозорий і конкурентний ринок енергоаудиторів.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час презентації законопроекту, повідомляє Урядовий портал.

“При проведенні енергоаудиту будівлі, її термомодернізації людина вільна у своєму виборі енергоаудитора, енергосервісної компанії, проектної організації. Крім того, держава не бере участі у проведенні атестації аудиторів. Навчальні заклади готують таких спеціалістів, а саморегулівні організації здійснюють атестацію. Саме так прописано в законі”, - наголосив Зубко.

За його словами, така система повністю усуває корупційні ризики та бюрократичні процедури. “Непрозорість, яка існувала раніше, коли держава сертифікувала інженерів-конструкторів, архітекторів, технічний нагляд тощо, повністю нівелюється”, - додав міністр.

Як повідомлялося, проект Закону "Про енегроефективність будівель" передбачає запровадження сертифікації енергетичної ефективності будівель. Це один з базових законопроектів (разом з законопроектами “Про ЖКП”, “Про комерційний облік”, “Про Фонд енергоефективності”), необхідних для повноцінного впровадження реформи енергоефективності та запуску Фонду енергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-