Вищий спецсуд відкрив справу за фактом збройної агресії РФ проти України

Вищий спецсуд відкрив справу за фактом збройної агресії РФ проти України

Укрінформ
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ прийняв рішення відкрити провадження у справі за заявою керівника проекту "Відкритий Суд" Станіслава Батрина про встановлення факту збройної агресії Російської Федерації проти України.

Про це йдеться в ухвалі суду від 21 жовтня 2016 року, яка не підлягає оскарженню, повідомляє "Відкритий Суд".

"Наразі Вищий суд витребував справу з Шевченківського районного суду міста Києва, який і прийняв рішення про відмову у задоволенні факту збройної агресії Росії проти України. Справу буде розглянуто колегією суддів під головуванням судді Мазура Л.М", - йдеться в публікації.

Як відомо, 12 травня 2016 Шевченківський районний суд міста Києва постановив рішення про відмову в задоволенні заяви Батрина С. В. про встановлення факту збройної агресії РФ проти України, зазначивши про те, що даний факт є загальновідомий і не впливає на права громадянина.  Апеляційний суд міста Києва відмовився скасовувати дане рішення.

"Чому після відмови судів першої та апеляційної інстанції ми пішли далі? Бачимо помилковим відмовитися від думки про необхідність чіткого встановлення факту збройної агресії Росії проти України. На наш погляд, політика гібридної війни - це політика Росії. Політика України - на весь світ однозначно позиціонувати акт агресії, що має місце як у АРК Крим, так і на Сході України. Сьогодні ж вітчизняні політики наголошують, що Росія підтримує терористів "на сході". У дійсності - Росія, і тільки Росія присутня своїми силами на сході. Там немає так званих сепаратистів "ЛНР" чи "ДНР". Це пряме вторгнення військ РФ без оголошення війни. Тому саме такого формулювання ми прагнемо досягти в судовому рішенні", - зазначив Батрин.

Він також наголосив, що в ході процесу вдалося досягти конкретних результатів та легалізувати тисячі доказів збройної агресії, "що обов`язково стануть частиною історії".

"По суті, навіть відмова у позові буде використана нами у подальшому, оскільки листи, відповіді, висновки, офіційні документи, які зібрані воєдино у межах справи стають офіційними доказами збройної агресії Росії проти України. Стратегічна мета стає важливіше, аніж окрема позиція окремого представника влади в Україні", - резюмував керівник "Відкритого суду".

Нагадаємо, участь у даній справі беруть: заявник Батрин Станіслав, Служба безпеки України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство юстиції України, Генеральна прокуратура України, Антитерористичний центр при СБУ, Посольство Російської Федерації в Україні, Президент України в особі Адміністрації Президента.

Фото: ye.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-