"Українська" асоціація: Рютте закликав опозицію знайти рішення

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав опозиційні партії підтримати рішення щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. 

Про це він сказав на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє видання nu.nl

"Я закликаю розсудливі сили у Нідерландах підтримати можливе рішення", - сказав Рютте.

Він заявив, що Нідерланди зроблять велику помилку, якщо зірвуть цей процес. Рютте підкреслив, що цього можна уникнути, якщо вдасться знайти підтримку парламенту.

За його словами, національне "ні" не може бути вирване з міжнародного контексту і відмова від ратифікації угоди посилить нестабільність у регіоні.

Рютте підкреслив, що зараз Європі потрібно виявити єдність, щоб відповісти на агресивну політику Росії, що створює дестабілізацію на кордонах ЄС.

"Наша європейська єдність - найкраща відповідь на міжнародну політику Росії, що веде до дестабілізації на кордонах ЄС, а також щодо Криму та Сирії, де сотні тисяч невинних людей знаходяться у пастці в Алеппо", - сказав він.

Прем'єр нагадав, що останній строк для оголошення рішення уряду настає 1 листопада.

Водночас Рютте зазначив, що шанс дійти згоди щодо цього питання дуже малий, але він є. Він заявив, що якщо згоди з парламентом не буде знайдено, уряд у понеділок представить рішення про скасування ратифікації угоди Нідерландами.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Згідно із офіційними результатами, "проти" ратифікації угоди проголосували 61% виборців (2 млн 509 тис. 395 виборців). "За" - 38,21% виборців (1 млн 571 тис. 874 виборці). Явка склала 32,28%.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що голландський уряд до 1 листопада визначиться з рішенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-