Путін підтримав ініціативу Порошенка

Путін підтримав ініціативу Порошенка

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін заявив, що після переговорів у Берліні підтримав ініціативу Президента України Петра Порошенка про введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас.

Про це він сказав в ході засідання міжнародного дискусійного клубу "Валдай", передає ТАСС.

"Скажу вам свою позицію з цього питання: Президент Порошенко виступив з ініціативою так званої поліцейської місії під час проведення майбутніх можливих виборів на Донбасі - в Донецьку й Луганську", - сказав Путін.

При цьому він стверджує, що був єдиним, хто підтримав дану ініціативу. "Я не називаю це поліцейською місією в силу того, що всі інші учасники процесу заперечують", - додав він і висловив думку, що "заперечують не тому, що не хочуть допомогти Петру Олексійовичу, а тому що ОБСЄ ніколи нічого подібного не робила".

Крім того, Путін заявив, що РФ не проти залучити до "нормандського формату" інші країни, зокрема США: "Так, дискусії йдуть складно, так, це не дуже ефективно, погоджуся з цим. Але іншого немає. Потрібно залучати когось іншого? Російська позиція така: ми не проти залучати будь-кого, в тому числі наших американських партнерів".

Він додав, що зараз всі учасники переговорів щодо Донбасу домовилися, що будуть працювати паралельно з партнерами зі США. "Ми враховуємо, звичайно, позицію наших американських партнерів", - зазначив Путін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-