Геращенко про кримську резолюцію ООН: Не можна спускати РФ крадіжку територій

Геращенко про кримську резолюцію ООН: Не можна спускати РФ крадіжку територій

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що Україна має активізувати зусилля для забезпечення підтримки нової резолюції ООН по Криму під час голосування 15 листопада.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Обговорили з послом В. Єльченком (постійний представник України в ООН - ред.) підготовку резолюції по Криму, яка буде голосуватися 15 листопада. Вже зараз РФ активно працює зі своїми симпатиками щодо її голосування. Україна має активізувати всі зусилля задля підтримки цієї резолюції, і тому звертаюся до української діаспори і всіх наших друзів за кордоном: активізуйте зусилля, донесіть до ваших урядів, що не можна спускати РФ крадіжку територій, порушення міжнародного права", - написала Геращенко. 

Вона додала, що народні депутати підготують відповідну заяву від комітетів закордонних справ і євроінтеграції і розішлють усім міжнародним партнерам України. 

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві заявив, що за результатами майбутньої Генасамблеї ООН очікує прийняття декларації про порушення ключових прав людини у Криму, зокрема про катування кримських татар.

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко 16 вересня повідомив, що проект нової резолюції ООН щодо прав людини в Криму буде поданий у жовтні, на початку роботи 3-го комітету Генеральної Асамблеї ООН.

27 березня 2014 року Генасамблея ООН прийняла резолюцію, в якій підтвердила суверенітет і територіальну цілісність нашої країни в її міжнародно визнаних межах і визнала незаконним референдум 16 березня у Криму, після проведення якого Росія анексувала півострів. Зі 193 країн-членів ООН 100 висловились "за", 11 - "проти", 58 країн - "утримались" і 24 - не голосували. 

Проти проголосували Вірменія, Білорусь, Болівія, Куба, Північна Корея, Нікарагуа, Росія, Судан, Сирія, Венесуела і Зімбабве. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-