У Мін’юсті кажуть, що закон про люстрацію досягнув конкретних результатів

У Мін’юсті кажуть, що закон про люстрацію досягнув конкретних результатів

Укрінформ
Закон про очищення влади, який запроваджено в Україні ще 2 роки тому, досягнув конкретних результатів.

Про це заявила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко на прес-конференції в Укрінформі.

“Закон про очищення влади дійсно досягнув конкретних результатів. Ті критерії, які він визначав, а саме усунення від державних посад тих посадовців, які фактично очолювали відомства і були відповідальними за здійснення функцій цих відомств у державі, на 98% відбувся. Ці особи більше не обіймають державних посад і відповідно не причетні до державного управління”, - сказала Козаченко.

За її словами, наразі до Єдиного державного реєстру внесено 934 відомості щодо осіб, “і ведення цього реєстру забезпечує прозорість та інформування суспільства про застосування заборон до осіб, які на момент застосування до них закону перебували на державних посадах або у майбутньому будуть претендувати на державні посади”. Вона зауважила, що таким особам закривається доступ до державних посад до 2024 року.

Представник Мін’юсту нагадала, що 16 жовтня 2014 року закон про люстрацію був прийнятий парламентом і підписаний Президентом України. Саме з цього моменту почався відлік проведення перевірки усіх державних службовців.

“Критерії, на які перевірялися усі посадовці, - особи, які здійснювали відповідні функції і займали найвищі керівні посади у державі за час президентства Януковича, колишніх співробітників органів, що мали стосунок до тоталітарного режиму часів існування СРСР, а також посадовців, які не зможуть підтвердити законність джерел набуття майна у власність”, - підкреслила вона.

Козаченко також наголосила, що закон отримав схвалення міжнародних інституцій попри численні спроби дискредитувати його з боку представників попереднього недемократичного режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-