"Лідери" ОРДЛО повинні бути усунені від влади ще до виборів - Єлісєєв

Укрінформ
Українська сторона наполягає на відстороненні від влади ще до місцевих виборів лідерів псевдодержавних утворень, створених в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Про це розповів заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

"Це питання принципове, і ми вважаємо, що всі структури, створені в окремих районах Донецької та Луганської областей в період, починаючи з 2014 року, включаючи незаконні псевдозаконодавчі і виконавчі органи, а також глави цих псевдодержавних утворень, повинні бути розпущені ще до проведення місцевих виборів", - сказав він.

Він додав, що в даний час "поширюється міф, що не можна усунути фейкову владу, оскільки нібито створиться вакуум у владі". "Це неправда. З правової точки зору єдиними легітимними органами місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей є органи місцевого самоврядування, обрані у 2010 році. Відповідно до Конституції України та закону про місцеве самоврядування, вони забезпечують виконання своїх повноважень до моменту проведення нових виборів", - наголосив заступник глави АП.

Таким чином, за словами Єлісєєва, законно обрані в 2010 році органи повинні відновити свою роботу і повноцінно функціонувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-