Без реального й тривалого перемир'я говорити про вибори на Донбасі зарано – Гопко

Без реального й тривалого перемир'я говорити про вибори на Донбасі зарано – Гопко

Укрінформ
У Верховній Раді не зможуть говорити щодо закону про вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, поки в регіоні не буде реального перемир'я хоча б упродовж двох місяців.

Про це голова парламентського Комітету з закордонних справ Ганна Гопко заявила в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу у ФРН.

"Ми чітко сказали: поки не буде розроблено "дорожню карту" (виконання Мінських домовленостей – ред.), поки ми не побачимо на місцях реального прогресу, який мав би розпочинатися з припинення вогню хоча б на 60 днів, немає у парламенті за умов такого низького, взагалі втраченого рівня довіри до російської сторони, навіть можливості починати розмови про вибори", - сказала Гопко.

Депутат підтвердила, що останні півтора місяці чинився "надзвичайно великий тиск" на українську сторону в питанні законодавства, однак, він зменшився за два тижні до берлінської зустрічі "нормандської четвірки" на вищому рівні. Це вона пояснює тим, що Київ чітко заявив, що саміт можливий лише за умови пріоритетності питань безпеки і гуманітарного блоку.

Поки що ж, підкреслює депутат, потрібно набратися терпіння, тому що рішення шляхом мирного урегулювання на сході України може забрати, за її оцінками, 3-5 років.

Повне інтерв'ю з головою Комітету Верховної Ради із закордонних справ Ганною Гопко читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-