Штайнмайєр сказав, що допомогло запобігти повноцінній війні на Донбасі

Штайнмайєр сказав, що допомогло запобігти повноцінній війні на Донбасі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр вважає, що Мінські домовленості допомогли запобігти повноцінній війні на Донбасі.

Про це він сказав німецькому виданню Markische Allgemeine в інтерв'ю, текст якого оприлюднено МЗС Німеччини в понеділок, 24 жовтня, повідомляє DW.

"Доречно тримати перед очима те, що ми, за всіх недоліків, маємо завдяки Мінському процесу: ми змогли запобігти переростанню конфронтації в східній частині України в повноцінний військовий конфлікт, який був би неконтрольованим, і міг би перерости в "пожежу" у самому центрі Європи", - сказав Штайнмайєр.

Водночас він визнав, що втілення Мінських домовленостей рухається зі швидкістю "равлика", а результати цих домовленостей "доводиться шукати зі збільшувальним склом".

У відповідь на запитання, чи переживає світ повторення "холодної війни", Штайнмайєр зазначив, що проводити такі чіткі паралелі було би занадто великим спрощенням.

"Світ "холодної війни" був поділений надвоє: країни прислухалися до Вашингтона або до Москви, червоні лінії були чіткими для обох сторін. Світ, в якому ми живемо, є складнішим та непередбачуванішим. Це видно на Близькому Сході, де регіональні діячі більше не рівняються суто на Москву чи суто на Вашингтон, але переслідують і власні інтереси", - сказав міністр.

Штайнмайєр зазначив, що бачить в діях Росії "прагнення творити політику на рівні зі США, бажання укріпити власну міць та розширити свої зони впливу", однак не вважає наявність навіть сотень чи тисяч ісламістів у Алеппо достатнім виправданням для бомбардування міста авіацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-