Україна хоче виробляти з Туреччиною боєприпаси, дрони, ракети та танки - Турчинов

Україна хоче виробляти з Туреччиною боєприпаси, дрони, ракети та танки - Турчинов

Укрінформ
Українська сторона вважає перспективним напрямком співпраці створення спільних підприємств з Туреччиною, які б займались виробництвом боєприпасів, безпілотних літальних апаратів, ракетобудівництвом, танкобудівництвом, засобами зв'язку.

Про це заявив у понеділок секретар Ради нацбезпеки України Олександр Турчинов під час зустрічі з головою комітету з питань оборонної промисловості Туреччини Ісмаілом Еміром, повідомляє сайт РНБО.

"Ми працюємо в напрямку реалізації конкретних проектів та широкого спектру задач, зокрема, у частині виробництва бронетехніки, ракетобудування, літакобудування та інших", - наголосив Турчинов.

У РНБО повідомляють, що співрозмовники обговорили питання співробітництва провідних підприємств оборонно-промислового комплексу України та Туреччини і реалізації низки спільних проектів у сфері військово-технічної співпраці.

За словами Турчинова, після останньої зустрічі з Деміром було реалізовано домовленості щодо створення спільної групи з питань координації військово-технічного співробітництва, "і група почала ефективно працювати".

Сторони також обговорили питання залучення турецьких інвестицій в оборонно-промисловий комплекс України.

Зі свого боку, Демір наголосив, що зустрічі з секретарем РНБО України "завжди завершуються реалізацією обговорюваних тем". "Координаційна група, яка була створена після нашої зустрічі, зараз плідно працює і виходить на реалізацію конкретних проектів", - зазначив він. 

За словами керівника турецького оборонпрому, Туреччина зацікавлена у розвитку співробітництва в сфері оборонної промисловості: "Ми цінуємо співпрацю з Україною та зацікавлені в суттєвому розширенні взаємовигідного співробітництва".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-