У Києві створили міжнародну платформу для російської опозиції

У Києві створили міжнародну платформу для російської опозиції

Укрінформ
У Києві цими вихідними пройшла міжнародна конференція "Демократичний транзит в Росії. З чого почати", на якій була створена міжнародна координаційна платформа для російської опозиції.

Про це повідомила російський політичний діяч, емігрант Ольга Курносова на прес-конференції в Українському кризовому медіацентрі.

"Це новий формат громадянського суспільства. У конференції взяли участь представники політичних партій і безпартійні з Росії, українські друзі і друзі з Європи. Той режим, який сьогодні на чолі Росії, становить небезпеку не лише для самої Росії, але і для її найближчих сусідів, насамперед для України, тому що вже сьогодні він розв'язав в Україні війну, а також для всього світу. Тому потрібно починати процес з демократичного транзиту, і ми вважаємо, що іншої альтернативи для Росії просто не існує. Демократичний транзит - це перехід до демократії. Тільки демократична Росія, яка відмовиться від своїх імперських зазіхань, може бути безпечна як для своїх сусідів, так і для всього світу", - підкреслила Курносова.

Вона вважає, що тоталітарні режими не можуть впасти тільки під тиском зсередини, тому що ця боротьба дуже обмежена за своїми можливостями.

"Тоталітарні режими падають тільки коли тиск зовні і тиск зсередини синхронізовані. Наша конференція і є синхронізація цього тиску. Ми зробили кілька кроків. Ми створили міжнародну платформу, на якій може об'єднатися російська опозиція. Ми прийняли за основу декларацію - основні пункти цієї платформи. Ми провели засідання нашого інформаційного блоку для того, щоб координувати свої інформаційні проекти... Я вважаю, що цими вихідними стався хороший старт. Головне, що нам потрібно, - щоб вуличні лідери знайшли голос", - зазначила Курносова.  

Вона також додала, що саме вулиця є рушійною силою процесів.

"Саме тоді, коли люди виходять на Майдан, можуть диктувати свою волю політичним лідерам, відбуваються істотні зміни в країні. Саме такі процеси час ініціювати і в Росії. Ми зробили перший крок", - сказала Курносова.  

Федір Кліменко, головний редактор видання "Русский монитор", висловив упевненість, що платформа внесе новий, свіжий струмінь до опозиційного процесу, процесу опору кремлівському режиму.

"У Росії існує достатня кількість опозиційних видань, що працюють у мережі інтернет, і деякі з них мають серйозну аудиторію. Але всі ці ресурси не пробивають того інформаційного міхура, в якому вони знаходяться, - тобто мовлять для тих людей, які і так вже розуміють ситуацію. А часина людей, які повинні вийти на вулицю, не слухають "Эхо Москвы", на дивляться "Дождь", не читають "Радио Свобода". Вони дивляться Перший канал телебачення і читають місцеві газети. Ці люди є ядерним електоратом, фундаментом путінського режиму. І якщо ми не знайдемо виходу на цих людей, то нічого не зможемо зробити для того, щоб вивести маси людей на вулиці. В ході наших експертних засідань ми знайшли цей спосіб. Скоро ми про це оголосимо", - сказав Кліменко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-