Уряд Гройсмана працює без показового блиску, але й без скандалів - Фесенко

Уряд Гройсмана працює без показового блиску, але й без скандалів - Фесенко

Укрінформ
Уряд під керівництвом Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана проводить ефективну політику реформ в Україні та зосереджує свою увагу саме на тих якісних змінах, які одразу зможуть відчути громадяни.

Так голова центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко оцінив на прес-конференції перше півріччя роботи нового Кабміну, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Особливість та специфіка цього уряду в тому, що він працює без показного блиску, але й без скандалів. Водночас, і це дуже важливо, результативно», - сказав Фесенко.

За його словами, чинний Кабмін зміг продемонструвати, що він здатний продовжувати якісні зміни в країні, і на це вже звернули увагу міжнародні партнери України. «Відновлення та активізація (співпраці. - Ред.) з нашими міжнародними партнерами - це теж чинник, який формує ставлення до уряду», - додав політолог.

Фесенко також дав високу оцінку тому, що уряд Гройсмана вперше за останні декілька років вчасно подав на розгляд Верховної Ради проект закону про державний бюджет. «Це дуже показово з точки зору саме управлінської логіки», - додав він.

Помітними експерт вважає результати у сфері ремонту доріг та процесі децентралізації загалом.

«Мені здається, що тут спрацював «ефект Гройсмана». Він, коли ще був мером Вінниці, відчував, що треба робити усе те, що люди помітять одразу. Тому що бюджет, МВФ — це для експертів, а для більшості пересічних громадян не є таким актуальним, а от дороги — це помітно», - наголосив політолог.

На його переконання, цікавим є те, що Кабмін активно продовжує політику реформ усупереч усьому, адже було чимало скепсису та навіть критики під час формування цього складу уряду.

Крім того, Фесенко вважає важливим те, що чинний Кабмін особливу увагу приділяє плануванню своєї діяльності. Ще в травні був презентований план національних пріоритетів, і тепер журналісти та громадськість можуть контролювати, що саме відомства вже зробили, що роблять, а що - ні.

«Зараз, наскільки мені відомо, уряд займається середньостроковим плануванням навіть у бюджеті не тільки на 2017 рік, а й на два-три роки уперед. Це планували і раніше хотіли зробити, але не зробили. І те, що цей уряд збирається це зробити, думаю, це суттєвий крок уперед», - підкреслив політолог.

Експерт радить міністрам сконцентрувати свою увагу у найближчому майбутньому на таких реформах, як відновлення економічного та соціального зростання, «пошуку драйверів, тобто того, яким чином та коштом чого і в яких галузях можна відновити запуск економіки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-