Меркель та інші керівники країн ЄС не бачать умов для виборів на Донбасі – Порошенко

Меркель та інші керівники країн ЄС не бачать умов для виборів на Донбасі – Порошенко

Укрінформ
Як бундесканцлер Німеччини Ангела Меркель, так і багато інших керівників європейських країн не вбачають наразі достатніх умова для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у неділю в інтерв'ю українським телеканалам, яке транслювалося "Україною" повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хіба ми боїмося вільних і демократичних виборів на Донбасі? Ні. Але ми маємо створити умови для цих виборів. На сьогоднішній день і пані Меркель, і пан Штайнмайєр, і керівники багатьох держав ЄС сказали: зараз умов для виборів на Донбасі немає. І в цьому полягає підтримка позиції України", - заявив Порошенко.

Він наголосив, що питання виборів слід порушувати лише після виконання безпекового компоненту Мінських домовленостей, у тому числі, після встановлення контролю над кордоном з боку ОБСЄ.

"Коли вибори відбудуться. Дві позиції. Перша – коли будуть виконані безпекові умови. І друга – коли за це проголосує парламент", - заявив Президент.

При цьому, Глава держави висловив переконання, що наразі недоречно порушувати у Раді питання проведення виборів на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-