Ярош: Україна не зможе повернути Донбас силами політиків і дипломатів

Ярош: Україна не зможе повернути Донбас силами політиків і дипломатів

Укрінформ
Ідеальним планом визволення Донбасу є військова операція ВСУ для допомоги повсталому українського народу проти бойовиків.

Таку думку висловив позафракційний народний депутат і глава Української добровольчої армії Дмитро Ярош.

«Скрізь, де ОБСЄ бере під контроль ситуацію, все заморожується, і нічого доброго для держави, де відбувається конфлікт, це не приносить. Фактично держава втрачає території таким чином. Тому розраховувати на це не можна», – цитує його ZiK.

На думку нардепа, Україні треба розраховувати на власні сили свого народу та Збройні сили.

«Я більш ніж впевнений, що якби ми підняли на належний рівень боєздатність ЗСУ, таку операцію можна було б провести. Можливо, через півроку, можливо, через рік, але якщо поставити собі це за мету і прийти на допомогу, наприклад, повсталому народу на окупованих територіях, це можна зробити», – підкреслив він.

За словами Яроша, народ на Донбасі може повстати, оскільки за інформацією, що надходить з окупованих населених пунктів, там постійно зростає критична маса людей, незадоволених тим, що відбувається.

«При нормальній діяльності наших спецслужб (це ще один напрям, крім ВСУшного) можна, звичайно, підготувати будь-яку операцію військового характеру. І, як я вже говорив, прийти на допомогу повсталому українському народові на окупованих територіях. Це – ідеальний план», – додав нардеп.

Ярош висловив упевненість, що українська армія може за дуже короткий термін розгромити бойовиків «ДНР» і «ЛНР».

«Головне – не дати можливості Росії знову ввести регулярні війська. Тому що це відразу, безумовно, погіршить ситуацію. Хоча вже навіть зараз ВСУ – не ті, що були в 2014 році. І я переконаний, що ми можемо тим угрупованням російських військ, які зараз знаходяться по периметру нашого кордону, завдати дуже великі втрати», – сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-