Огризко сказав, на чому має наполягати Київ у

Огризко сказав, на чому має наполягати Київ у "дорожній карті"

Укрінформ
На Донбасі потрібно спочатку вирішити безпекові питання, після цього вирішувати питання політичні.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

"Без вирішення безпекових питань вибори не відбудуться. Це означає, що так чи інакше ми будемо спочатку наполягати на тому, щоб було прописано у "дорожній карті" насамперед безпекові питання", - зазначив він.

При цьому Огризко зауважив, що Європа прагне від сторін конфлікту компромісу. "Наскільки мені відомо, йдеться про те, щоб знайти компроміс, але, відверто кажучи, я зараз не бачу жодного шансу на те, що такий компроміс буде знайдено. Тому що перші оцінки після 5-годинних переговорів засвідчили, що країни як бачили ситуацію по-різному, так і залишаються на тій самій позиції", - сказав він.

Огризко наголосив, що за умови, коли у Росії заявляють про незгоду на введення озброєної місії ОБСЄ, шанси на введення такої місії зникають.

Поряд з цим дипломат припустив, що місії ОБСЄ знадобиться чимало коштів, щоб контролювати кордон, при внесенні змін до мандату. "Це залежить від фінансування. Якщо воно знайдеться, тоді чому ні. Але це буде пов’язано з дуже серйозними видатками. Це десятки, якщо не сотні мільйонів доларів", - пояснив він.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко за підсумками вчорашньої зустрічі в "нормандському форматі" заявив, що Німеччина, Франція і Росія підтримали ідею розміщення збройної місії ОБСЄ на непідконтрольних Україні дільницях Донбасу, в тому числі вздовж кордону з РФ, для забезпечення підготовки до майбутніх місцевих виборів, "коли умови безпеки дозволять проводити ці вибори".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-