МЗС направить Росії ноту на відмову в екстрадиції Сенцова

МЗС направить Росії ноту на відмову в екстрадиції Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Міністерство закордонних справ направить Росії ноту протесту у зв'язку з відмовою Міністерства юстиції Російської Федерації видати Україні незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це телефоном в ефірі "112 каналу" у п'ятницю заявила речник МЗС Мар'яна Беца.

"Безперечно, буде нота протесту, безперечно, ми будемо посилювати тиск на Російську Федерацію з вимогою звільнити Олега Сенцова, і безперечно, ми будемо і далі мобілізовувати українську і міжнародну спільноту задля того, щоб звільнити Олега та інших політв'язнів, тому що, як показує досвід, саме такий політичний та інформаційний тиск на Російську Федерацію і мобілізація міжнародних зусиль, консолідація наших партнерів дуже часто впливає саме на розвиток подій щодо звільнення політв'язнів", - сказала Беца.

Коментуючи аргументацію відмови Мін'юсту Росії у видачі Сенцова Україні його російським громадянством, вона зауважила, що "не слід шукати логіку в російських діях", оскільки Росія розглядає всіх громадян України, які знаходяться на території окупованого Криму і не набули російського громадянства автоматично російськими громадянами. 

"Це незаконний і неправомірний крок, який суперечить міжнародному праву. Зрозуміло, що Російська Федерація абсолютно політично будує всі ці справи, і в них є такий компонент, як використання громадян України як заручників агресії проти України", - зазначила речник МЗС.

За словами Беци, оскільки справа Олега Сенцова та Олександра Кольченка політично вмотивована справа і побудована на абсолютно сфальсифікованих обвинуваченнях, вирішення питання звільнення наших політв'язнів, більше лежить у політичній і дипломатичній площині, "оскільки ми розуміємо, що правосуддя як такого у Російській Федерації не слід очікувати". 

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство юстиції Російської Федерації відмовило Міністерству юстиції України у передачі Сенцова в Україну, мотивуючи це тим, що він є російським громадянином.

Український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом за сфальсифікованими звинуваченнями до 20 років колонії суворого режиму і наразі відбуває термін в Якутську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-