Парубій: декларація Солідарності України і Польщі - відповідь на агресію Кремля

Парубій: декларація Солідарності України і Польщі - відповідь на агресію Кремля

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що ухвалена українським і польським парламентами "Декларація пам'яті і солідарності" є прикладом єдиної оцінки історії двох народів та відповіддю на агресію Росії проти України і всього вільного світу.

Про це глава парламенту України написав у Фейсбуці.

"Декларація - це приклад такої спільної оцінки історії наших народів. Коли ми наголошуємо не на наслідках, а саме на причинах, які призвели до трагічних подій на наших землях. Наша декларація - це відповідь на неоімперські зазіхання Путіна. Це відповідь на агресію Росії проти України. Агресію проти всього вільного світу", - написав Парубій.

Прийняття такої спільної декларації Голова ВР назвав історичним рішенням, документом, що має "глибокий зміст", ухваливши який, парламентарії двох країн "проявили мудрість і далекоглядність".

"Наша спільна "Декларація пам'яті і солідарності" - документ, що має глибокий зміст. Адже кризові ситуації відносин між нашими народами виникали тоді, коли одна зі сторін намагалася робити односторонні історичні оцінки", - зазначив Парубій.

Він зауважив, що його родина теж постраждала під час Другої світової війни, коли її змусили виїхати з-під Любачіва (тепер Підкарпатське воєводство у Польщі), а потім комуністичні загарбники виселили рідню до Сибіру, де поляки прийняли їх і врятували. І такою, за словами спікера, є історія багатьох українських родин.

"Але я дивлюся на долю власної родини не з точки зору минулого, а з точки зору майбутнього моєї держави. Я вважаю, що найбільша екзистенційна загроза для України походить від російського імперіалізму. Ми повинні стати плечем до плеча зі всіма нашими побратимами з усього вільного світу, як це було під час Майдану. І наша найбільша сила в тому, аби не входити в нав'язані суперечки і послаблювати одне одного, а спільно боротися і перемагати, будувати щасливе майбутнє наших народів", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-