Столтенберг: НАТО продовжить надавати практичну й політичну підтримку Україні

Столтенберг: НАТО продовжить надавати практичну й політичну підтримку Україні

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголошує, що Північноатлантичний альянс дуже важливий і надійний партнер України.

Про це він заявив на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у четвер у Брюсселі, інформує прес-служба глави держави.

"Ми сьогодні обговорили можливості поглиблення співробітництва НАТО та України", - повідомив Порошенко. "Я дуже вдячний НАТО за підтримку та розбудову нашої оборонної спроможності, а також за реформування, консультативну та технічну допомогу у розбудові нашого сектору безпеки і борони. Для нас це дуже важливо і ми задоволені станом нашого співробітництва", - сказав Президент.

Порошенко нагадав про безпрецедентний комплексний пакет допомоги НАТО для України, яка орієнтована на українські потреби: "Найкраща відповідь на російську агресію – це міцна Україна, яка досягла стандартів НАТО. Це те, що ми робимо в Україні".

Він підкреслив, що з 2017 року національна щорічна програма співробітництва з Альянсом буде спрямована на проведення реформ для досягнення Україною стандартів НАТО. "З наступного року вся допомога з боку НАТО буде повністю пов’язана із завданням реформування. Часові рамки залишаються тими самими – 2020 рік", - зазначив глава держави.

Крім того, Президент відзначив важливість поглиблення співробітництва між Україною та Альянсом в регіональній безпеці, особливо в контексті боротьби з російською агресією. За його словами, наша країна  зацікавлена в інтенсифікації діалогу в плані ситуативної обізнаності та сумісності. "Це новий формат співробітництва в рамках програми поглиблених можливостей. І ми сьогодні проаналізували можливості співпраці в цьому плані", - зазначив Порошенко.

В свою чергу генсек НАТО наголосив, що часті зустрічі з главою Української держави демонструють дуже тісне співробітництво між Альянсом та Україною.

"НАТО продовжить надавати практичну та політичну підтримку, а також підтримку через трастові фонди НАТО для побудови безпекових інституцій. Також ми будемо співпрацювати в сфері кібербезпеки та реабілітації поранених військових", - запевнив Столтенберг.

Він також наголосив, що "українська криза залишається чорною плямою на карті Європи". "Підтримка НАТО залишається непохитною. Ми продовжуємо підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України. І ми не підтримуємо і не будемо підтримувати незаконну анексію Криму Росією. І ми дуже занепокоєні триваючою дестабілізацією ситуації на Сході України з боку Росії", - підкреслив генсек НАТО.

Він також додав, що імплементація Мінських домовленостей є необхідністю, бо це єдина життєздатна можливість забезпечити мирне вирішення ситуації на Донбасі.

"Росія несе особливу відповідальність за виконання Мінських угод, бо вона досі підтримує сепаратистів і перешкоджає повному та безпечному доступу ОБСЄ до окупованих територій", - зазначив голова Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-