Петренко про спецконфіскацію: Цинізм депутатів не вкладається в голові

Петренко про спецконфіскацію: Цинізм депутатів не вкладається в голові

Укрінформ
Верховна Рада до кінця року зможе ухвалити закон про спецконфіскацію, впевнений міністр юстиції Павло Петренко.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Я з реалізмом дивлюся на Верховну Раду. Сьогодні була заява фракції "Народний фронт", в якій було чітко озвучено, що прийняття бюджету без прийняття закону про спецконфіскацію, який фактично створює 50 мільярдів дохідної частини бюджету, неможливо. Тому всі фракції повинні знайти в себе політичну волю і проголосувати за цей проект як це робимо ми", - зазначив він.

Міністр зауважив: "Мова йде не просто про прийняття закону про спецконфіскацію, наша пропозиція в тому, щоб цей закон голосувати з соціальним пакетом законів, щоб 50% коштів, які були конфісковані, були направлені на соціальні виплати... В мене просо не вкладається в голові цинізм тих депутатів, які не голосують за такі закони".

За словами Петренка, остання редакція законопроекту про спецконфіскацію розроблена Мін’юстом разом із європейськими експертами: "Я можу офіційно заявити, що той текст закону, який зараз знаходиться у парламенті він розроблявся Міністерством юстиції, мною особисто, командою експертів з залученням європейських експертів з Єврокомісії".

"Я з наступного тижня готовий пройтися по всім фракціям і ще раз переконати в тому, що цей закон відповідає європейським стандартам", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-