НАБУ не відкриє справи проти Заліщук, хоч і не має всіх даних про гроші

НАБУ не відкриє справи проти Заліщук, хоч і не має всіх даних про гроші

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро не вбачає підстав для порушення кримінального провадження відносно народного депутата Світлани Заліщук через відсутність даних про можливі корупційні джерела отримання коштів для придбання нею житла.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

"Доходи народного депутата Світлани Заліщук за даними ДФС у період з 2011-го по 2014 рр. включно сукупно склали 922 848 грн. Квартиру у місті Києві вона придбала у 2014 році до моменту обрання народним депутатом разом зі своїм цивільним чоловіком – очільником офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом. Також до цього часу Світлана Заліщук не працювала на посадах державного службовця. Кошти в сумі 36 тис. дол. США були надані самою народною депутаткою, решта вартості квартири – сплачена коштом її цивільного чоловіка", - зазначили у НАБУ.

Водночас під час аналізу відомостей про фінансово-майновий стан Заліщук НАБУ виявило певні неточності.

"По-перше, народний депутат вказала придбану у 2014 році квартиру в декларації за 2013 рік. По-друге, цивільного чоловіка Світлана Заліщук вказала в декларації лише за 2015 рік. З огляду це, матеріали інформаційно-аналітичної перевірки будуть скеровані до Національного агентства з питань запобігання корупції для подальшої оцінки", - додали у відомстві.

Як повідомлялося, Управління аналітики та обробки інформації НАБУ розпочало аналіз інформації щодо законності фінансових джерел придбання квартири Заліщук у відповідь на її звернення від 19 вересня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-