Рада ухвалила постанову про забезпечення сталого розвитку спорту

Рада ухвалила постанову про забезпечення сталого розвитку спорту

Укрінформ
Народні депутати ухвалили постанову «Про забезпечення сталого розвитку сфери фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 228 депутатів.

Зокрема, Верховна Рада закликає Президента України сприяти включенню до критеріїв оцінки діяльності керівників місцевих органів виконавчої влади ефективність реалізації Національної стратегії оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність - здоровий спосіб життя - здорова нація». 

Також Верховна Рада закликає Кабінет міністрів при підготовці змін до Закону України «Про Держбюджет України на 2016 рік» передбачити субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на часткове фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які до 2015 року отримували підтримку Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності, у сумі 100 млн грн для впорядкування фінансування таких заходів.

Крім того, парламент закликає Кабмін невідкладно затвердити державну цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на період до 2020 року.

Цією постановою Верховна Рада звертається і до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування в установленому порядку вжити заходів щодо створення умов для регулярної організованої рухової активності населення з метою зміцнення здоров'я з урахуванням інтересів, побажань, здібностей та індивідуальних особливостей.

Також місцеві органи виконавчої влади мають вжити заходів для збереження та розвитку мережі фізкультурно-оздоровчих закладів за місцем проживання, роботи та в місцях масового відпочинку населення з використанням механізмів державно-приватного партнерства як умови залучення різних верств населення до оздоровчого дозвілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-