Військовій прокуратурі дозволили спецрозслідування щодо високопосадовців РФ

Військовій прокуратурі дозволили спецрозслідування щодо високопосадовців РФ

Укрінформ
Головна військова прокуратура отримала дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо високопосадовців Російської Федерації за злочини проти основ національної безпеки України.

Про це йдеться на сайті ГПУ. 

"Слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генпрокуратури та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього уповноваженого представника Президента Російської Федерації у так званому «Кримському федеральному окрузі» О. Бєлавєнцева та заступника головнокомандувача Південного військового округу Збройних Сил Російської Федерації генерал-лейтенанта І. Турченюка у вчиненні злочинів, передбачених статтями КК України - посягання на територіальну цілісність і недоторканість України; підбурювання до державної зради та ведення агресивної війни", - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням установлено, що Бєлавєнцев та Турченюк у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, підбурювали військовослужбовців Збройних Сил України до вчинення державної зради та сприяли веденню агресивної війни проти України, що призвело до тимчасової окупації території АР Крим і міста Севастополь та інших тяжких наслідків.

Підозрюваних оголошено у розшук, надано дозвіл на їх затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальні акти стосовно вказаних осіб будуть передано до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

Інкриміновані Бєлавєнцеву та Турченюку особливо тяжкі злочини передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-