Державні гроші на «цифрову долину» в Криму освоює фонд доньки Путіна

Державні гроші на «цифрову долину» в Криму освоює фонд доньки Путіна

Укрінформ
Фонд «Національний інтелектуальний розвиток»/«Іннопрактика», який очолює Катерина Тихонова - дочка президента Росії Володимира Путіна - бере участь у проекті «Цифрова долина Криму», безконтрольно і беззвітно отримуючи на це гроші від російських держкомпаній.

Про це повідомляє Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального.

«Цифрова долина Криму під повним державним контролем. Ну хіба це не чудово? Хіба вам шкода на таке 2,5 млн рублів (близько 40 тис. дол. - ред.)? Куди Катерина витрачає отримані гроші? Відповідь: не знаємо. У розділі «Наші результати» на сайті фонду повідомляється, що проведено такий собі конгрес і реалізовано деякі проекти для тих таки самих держкомпаній - «Роснафта», «Транснафта» і «Росатом». Ніякої конкретики. Єдині регулярні та конкретні оновлення по діяльності фонду - це публікація дайджеста новин про все на світі. Все, більше нічого не відбувається», - повідомив Навальний.

Він також уточнив, що глобальна мета проекту «Цифрова долина Криму» - «міжнародна легітимізація Криму за рахунок участі в проекті структур з ЄАЕС, БРІК».

В цілому ж, як свідчать дані, проаналізовані Фондом боротьби з корупцією Навального, за рік фонд Тихонової отримав 452 млн рублів (7,175 млн дол.) за контрактами від держкомпаній РФ. Крім того, 425 млн рублів (6,750 млн дол.) отримано за 2015 рік у вигляді цільових внесків. Походження цих коштів встановити не вдалося. Загалом з початку 2015 року виходить 877 млн рублів (13,920 млн дол.) «І ми на 100% впевнені, що сума буде ще більшою, адже «цільових внесків» за 2016 рік ми ще не бачимо. Якщо припустити, що вони не менші, ніж у 2015 році, то сума становитиме більш як мільярд рублів (понад 16 млн дол. - ред.)», - додали у ФБК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-