Україна, Литва і Польща готують спільну заяву щодо подій Другої світової

Україна, Литва і Польща готують спільну заяву щодо подій Другої світової

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що цього четверга три парламенти - України, Литви і Польщі - мають ухвалити заяву щодо подій Другої світової війни.

Про це він заявив під час брифінгу у вівторок у дворі Верховної Ради, де презентовано новітні розробки Укроборонпрому, повідомляє кореспондент Укрінформу.   

«Свого часу я виступив з ініціативою спільного звернення трьох парламентів - України, Польщі і Литви - з приводу подій, які відбулися в наших землях з початку Другої світової війни. Для нас є важливим, щоб напруга, яка виникла між Україною і Польщею влітку цього року, була знята, щоб всі історичні інсинуації були відкинуті. В цій заяві ми передбачаємо вказати, хто був винуватцем цієї трагедії, яка сталася на наших землях. А винуватцями були Російська імперія, німецький нацизм, які розпочали Другу світову війну... В четвер я буду ініціювати винесення на засідання українського парламенту відповідної заяви, яка відбудеться синхронно з прийняттям відповідної заяви і в парламенті Польщі, і в парламенті Литви», - сказав Парубій.

Він додав, що комітети трьох держав розглянуть відповідний текст звернення у середу на своїх засіданнях.

Голова ВР зауважив, що така подія буде унікальною для українського парламенту і для наших сусідів - Литви і Польщі, а також для всього центрально-східного європейського простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-