Гройсман обіцяє французькому бізнесу супроводження інвестпроектів

Гройсман обіцяє французькому бізнесу супроводження інвестпроектів "під ключ"

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман провів зустріч із керівниками французьких компаній в Україні, під час якої обговорив питання поліпшення ведення бізнесу в державі та створення сприятливих умов для залучення інвестицій.

Про це повідомляє Урядовий портал

"У період трансформації України (у бізнесу) виникають певні нетипові проблеми. Але завдання уряду - ці проблеми знімати з порядку денного і зробити все для того, щоб ваші інвестиції, ваш бізнес були успішними", - підкреслив Гройсман, звертаючись до представників крупних французьких компаній.

Уряд зацікавлений у тому, щоб бізнес не мав проблем із українськими митницею, податковою та іншими контролюючими структурами, наголосив Прем’єр-міністр.

За його словами, амбітне завдання влади - відновити економічне зростання - неможливо зробити без якісного інвестиційного та бізнес-клімату у країні.

У цьому напрямку уряд вживає необхідних заходів. Так, відбуваються регулярні зустрічі із бізнесом.

"Для мене дуже важливо розуміти, який реальний стан справ, які є проблеми, успіхи, у чому потрібна підтримка держави і де держава має стати надійним партнером для інвестицій, які приходять в Україну", - заявив Гройсман.

Завтра уряд прийме рішення про створення спеціального Офісу супроводження інвестицій, який буде своєрідною "точкою входу" інвестицій, займатиметься супроводженням з початку великих і середніх інвестиційних проектів в Україні та моніторингом бізнес-середовища, поінформував Прем’єр-міністр.

"Ми готові взяти на себе зобов'язання підтримки і супроводження ваших інвестиційних проектів "під ключ". Це буде наше завдання", - зазначив він.

Гройсман позитивно відзначив внесок французького бізнесу у розвиток національної економіки та двосторонніх відносин. Водночас він зауважив, що потенціал розвитку торговельно-економічної співпраці України та Франції є набагато більшим, аніж реальний стан справ.

Прем’єр-міністр висловив переконання в успіху та результативності Українсько-французького бізнес-форуму, що має відбутися наприкінці жовтня в Парижі.

"За останні півроку ми чітко даємо сигнали: ми хочемо, щоб ви були успішні, і ми готові на вас працювати. Ви маєте працювати на свої компанії і на нашу країну, а ми готові працювати на вас. Ми готові йти цим шляхом. Ситуація  змінюватиметься, і ми будемо вирішувати ті проблеми, які є в нас сьогодні", - підкреслив Гройсман.

Під час спілкування з представниками українського уряду керівники французьких компаній окреслили основні проблеми, що заважають діяльності іноземних компаній в Україні та залученню нових інвестицій.

Вони відзначили позитивні зрушення у бізнес-кліматі в Україні. Зокрема, керівники французьких компаній зауважили, що за останні кілька місяців спостерігається повернення іноземних інвестицій в Україну. Також, за їхніми словами, протягом останніх трьох місяців в Україні покращилася ситуація з повернення ПДВ.

Відповідаючи на питання Прем'єр-міністра, керівник компанії SANOFI в Україні Граньє Гюлєм зазначив, що в Україні останнім часом була набагато спрощена процедура реєстрації ліків.

Президент Франко-української торгово-промислової палати Томас Моро після закінчення зустрічі відзначив, що таке обговорення із французьким бізнесом на рівні глави уряду відбувається вперше.

"Це саме та конкретика, якої ми чекали. Ми плануємо працювати тут надалі, і саме ці зустрічі, цей тон, цей меседж нам потрібен, який би дав нам зрозуміти, що щось відбувається", - зазначив Моро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-