Порошенко обговорив у парламенті Норвегії допомогу для української армії

Порошенко обговорив у парламенті Норвегії допомогу для української армії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів переговори з президентом Стортингу (парламент) Норвегії Олеміком Томмессеном та з членами Постійного Комітету в закордонних справах та з питань оборони.

Як інформує прес-служба глави держави, під час зустрічі, зокрема, було обговорено фінансову допомогу для зміцнення оборони та модернізації ЗС України.

"В ході зустрічі Петра Порошенка з членами Постійного Комітету в закордонних справах та з питань оборони Стортингу обговорено питання продовження надання Норвегією фінансової допомоги Україні, зокрема для зміцнення оборони та модернізації української армії", - йдеться у повідомленні.

Президент подякував норвезькому парламенту за тверду позицію на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

"Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі, імплементацію Мінських домовленостей та деокупацію Криму. Петро Порошенко подякував за послідовну політику Норвегії щодо невизнання окупації Криму та підтримки збереження санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України", - повідомили у прес-службі.

Глава держави також привернув увагу лідера норвезького парламенту до брутального порушення прав людини на тимчасово непідконтрольних Україні територіях. "Ми звертаємося до Норвегії, як держави, яка є взірцем у дотриманні прав людини, допомогти Україні припинити свавілля агресора над правами людини на Донбасі та в Криму", - заявив Порошенко.

Зі свого боку, Томмессен запевнив у готовності й надалі розвивати активний українсько-норвезький міжпарламентський діалог, зокрема, шляхом передачі досвіду Норвегії в законодавчій сфері.

Президент України також подякував за активну роботу делегацій Стортингу в Парламентських асамблеях НАТО, ОБСЄ та Ради Європи на підтримку позиції України щодо засудження російської агресії.          

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-