Британській парламентарій про Донбас: Весь світ потерпає через Росію

Британській парламентарій про Донбас: Весь світ потерпає через Росію

Укрінформ
Парламентарії Великої Британії, що наразі перебувають у Донецькому регіоні з робочим візитом для моніторингу ситуації, тепер говоритимуть не про агресію однієї країни до іншої, а про світову загрозу.

Про це заявив голова комітету закордонних справ парламенту Великобританії Кріспін Блант на зустрічі з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським в Краматорську, повідомили у вівторок у Департаменті інформаційної та внутрішньої політики ОДА.

«Ми хочемо побачити все самі, а не отримувати інформацію зі ЗМІ. Наша мета – сформувати незалежну думку, побачити все на власні очі. Вся світова спільнота переживає через дії Росії тут. Тепер ми будемо говорити не про агресію однієї країни щодо іншої, а про світову загрозу», - сказав Блант.

В ОДА зазначили, що представники комітету закордонних справ Великої Британії перебувають цими днями з робочим візитом на Донеччині з метою моніторингу ситуації та підготовки детального звіту про реальний стан речей у зоні російської агресії для прийняття парламентом Сполученого Королівства подальшого рішення щодо стратегії стосовно Російської Федерації.

Як повідомляється, британські парламентарії цікавилися суспільно-політичною ситуацією в регіоні, відновленням інфраструктури, допомогою тимчасово переміщеним особам, а також ситуацією з виплатою пенсій і дотриманням законів на тимчасово окупованих територіях.

Депутати Британського парламенту відвідали, зокрема КПВВ «Зайцеве» та поспілкувалися з людьми, які стояли в черзі на пункті в'їзду-виїзду.

Жебрівський подякував британським парламентаріям за увагу до області та висловив сподівання, що їхні висновки і рекомендації дозволять парламенту Об'єднаного Королівства виробити однозначну політику щодо Росії і спонукатимуть продовжити санкції проти неї.

фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-