Послу США пояснили принциповість для України відновлення контролю над кордоном

Послу США пояснили принциповість для України відновлення контролю над кордоном

Укрінформ
Під час зустрічі з послом США в Україні Марі Йованович перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе та народний депутат Марія Іонова наголосили на принциповості для України питання відновлення контролю над українсько-російським кордоном.

Про це у Фейсбуці повідомила Ірина Геращенко.

"Дуже детально обговорили ситуацію з Мінськими угодами, наголосили на принциповості питання відновлення контролю над кордоном для України. Не буде контролю над кордоном - нам не вдасться в повній мірі забезпечити безпеку на окупованому РФ Донбасі", - написала вона.

Геращенко додала, що співрозмовниці посла "ще і ще раз" говорили про послідовність виконання блоків Мінських угод: безпековий - гуманітарний - політичний і про хибність нав'язуваного Москвою паралельного шляху. "Бо не може бути передумов для політичного блоку без сталого миру і виведення незаконних збройних формувань, найманців, техніки", - зазначила віце-спікер.

Окрім Мінських угод і ескалації ситуації на Донбасі, під час зустрічі обговорювалися перебіг реформ, парламентсько-урядовий діалог і співпраця, боротьба з корупцією, е- декларування і гендерний аспект як складова реформ і європеїзації країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-