До Громадської ради доброчесності при ВККС є лише одна заявка - Ємець

До Громадської ради доброчесності при ВККС є лише одна заявка - Ємець

Укрінформ
На участь у Громадській раді доброчесності, яка утворюється з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності, подана лише одна заявка.

Про це написав  перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя депутат Леонід Ємець у Facebook

"Громадянське суспільство? Ви чим там думаєте? На сьогодні є лише 1 (!) заявка на участь у Громадській раді доброчесності. Нагадаю це Рада покликана контролювати конкурси добору суддів. Нагадаю, що для початку роботи потрібно не менше 5 вже відібраних учасників, а є 1 поданий. А вже майже місяць минув", - написав Ємець.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Верховна Рада ухвалила законопроект №4734 про судоустрій і статус суддів. Згідно з цим документом, громадська рада доброчесності утворюється з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання.

Відповідно до закону, Громадська рада доброчесності складається з двадцяти членів. Членами Громадської ради доброчесності можуть бути представники правозахисних громадських об’єднань, науковці-правники, адвокати, журналісти, які є визнаними фахівцями у сфері своєї професійної діяльності, мають високу професійну репутацію та відповідають критерію політичної нейтральності та доброчесності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-