Ганс-Олаф Генкель, депутат Європарламенту від Німеччини
Санкції – це єдина мова, яку розуміє Путін
17.10.2016 13:15

- Я підтримую ці санкції. Багато моїх німецьких колег із промислових кіл виступають проти них. Але я не бачу інших засобів, які ми могли б застосувати проти агресивної політики Володимира Путіна. Ми не можемо вести війну. Відтак, єдиним шляхом, що має дієвий вплив на Росію, є санкції.

- На вашу думку, наскільки дієвими є європейські санкції відносно Росії?

- Особливо хочу відзначити персональні санкції проти російських посадовців та інших діячів. Неможливість для них приїхати до своїх апартаментів, наприклад, на Лазурному березі, вийти там на яхтах, або відвідати свої маєтки у Нью-Йорку, або мати доступ до банківських рахунків у Лондоні – це все завдає значного удару.

Отже, це є єдина мова, яку розуміє Путін. Тому, я за санкції, і я голосував за них.

НА УКРАЇНУ ЧЕКАЄ ЖОРСТКИЙ ПЕРІОД, ДОКИ НЕ ЗАПРАЦЮЮТЬ РЕФОРМИ

- Нині дуже актуальним для українців є завершення процесу скасування віз із ЄС. Коли це питання буде винесено на голосування на пленарній сесії Європарламенту, яким буде ваше рішення?

- Я чітко голосуватиму за скасування віз для українців. Переконаний, що ми повинні підтримувати Україну в усіх питаннях, де це можливо: економічно, морально, а також й у питанні можливості вільних подорожей до Європейського Союзу.

- Треба об’єктивно визнати, що українська економіка ще не функціонує, як має працювати справжня ринкова система. Україна все ще має великі державні компанії, або такі, що підтримуються державою. Вважаю, що Україна, якщо, наприклад, порівнювати з Польщею, втратила 20 років на шляху економічних реформ. Я би порадив українському уряду запросити кілька дуже відомих і успішних діячів з Європи, які просували економічні реформи у своїх країнах, наприклад, у Польщі.

Також необхідно відзначити, що часовий період між початком проведення реформ та отримання подальших результатів від цих перетворень, є дуже жорстким. Це може призвести й до підвищення рівня безробіття, як це сталося у східній Німеччині, у Польщі, Болгарії, Румунії. І Україна, на жаль, також не омине цих негативних тенденцій.

Андрій Лавренюк, Брюссель

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-