Клімкін обговорив з Вальстрьом майбутній візит Порошенка до Швеції

Клімкін обговорив з Вальстрьом майбутній візит Порошенка до Швеції

Укрінформ
Робочий візит міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Люксембурга розпочався із зустрічі з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Клімкін подякував шведській колезі за сприяння в організації запланованого на понеділок засідання «Україна+Група друзів України в ЄС» на рівні міністрів закордонних справ.

Керівники зовнішньополітичних відомств обговорили ключові питання порядку денного відносин між Україною та ЄС, зокрема завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію, прискорення стороною ЄС виконання внутрішніх процедур для якнайскорішогоскасування віз для українських громадян.

Вальстрьом наголосила на чіткій і послідовній позиції Швеції щодо підтримки територіальної цілісності України та продовження політико-дипломатичного тиску на Росію. Сторони відзначили необхідність активізації взаємодії в рамках Східного партнерства.

Окрему увагу в ході розмови було приділено підготовці майбутнього візиту Президента України до Швеції, візиту міністра закордонних справ Швеції Вальстрьом в Україну у листопаді цього року, а також співпраці двох країн у рамках РБ ООН в контексті обрання Швеції непостійним членом Ради на 2017-2019 роки.

Фото: прес-служба МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-