Польша розраховує на українські двигуни у спільному виробництві вертольотів

Польша розраховує на українські двигуни у спільному виробництві вертольотів

Укрінформ
Глава Міністерства національної оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що тривають переговори з українськими виробниками про можливість виробництва польсько-українського вертольота для армії.

Про це повідомляє Польське радіо.

«Польська армія потребує вертольотів. Особливо, беручи до уваги те, що відбувається на сході Польщі, що відбувається на східному фланзі НАТО. Звідти дійсно надходять дедалі тривожніші бурмотіння», – сказав міністр в телеефірі одного з каналів.

Він підкреслив, що тривають переговори з українськими виробниками. За словами міністра, нічого не стоїть на заваді, щоб «Польща і Україна не стали разом виробляти центральноєвропейський вертоліт».

«Це був би абсолютно новий дизайн, але на основі потенціалу окремих країн. Відомо, що українці мають дуже добрі двигуни, що виробляються на «Мотор Січ». Ми, в свою чергу, маємо можливість створювати складові оболонки, і так далі», – сказав Мацеревич.

«Існують різні можливості, які, разом зібрані, можуть дати дуже цікавий продукт, як для польських, так й інших країн Центральної Європи», – додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-