Порошенко кличе демобілізованих на контракт

Порошенко кличе демобілізованих на контракт

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявляє, що Збройні сили України зацікавлені в тому, аби демобілізовані військовослужбовці продовжили службу за контрактом.

Про це керівник Української держави сказав у суботу, перебуваючи в зоні АТО, де він зустрівся з військовими, які в рамках шостої хвилі демобілізації мають повернутися додому, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як мінімум 15 років керівництво держави обіцяло перехід до професійної армії, на сьогодні - це здійснено. Водночас Збройні Сили надзвичайно зацікавлені в тому, щоб значна кількість підготовлених і досвідчених військовослужбовців по мобілізації, які зараз будуть звільнятися, продовжили службу за контрактом", - наголосив Президент.

Він підкреслив, що хотів би, аби найкращі військові, хто має високі професійні навики, побувавши на передовій, прийняли рішення повернутися до лав Збройних сил.

"Знайте, що двері ваших частин для вас завжди відкриті", - сказав Порошенко, звертаючись до військовослужбовців. Глава держави додав, що на контрактну службу до Збройних сил України вже вступили більш як 57 тисяч осіб.

Президент підкреслив, що Україна уже перевела свою армію на професійну основу, і це означає, що українська армія тепер добровольча, і той, хто прийшов і записався на контракт, - це його поклик душі.

"Сьогодні ми маємо новонароджену армію і новонароджену державу. 25 років тому незалежність нам впала з неба, а сьогодні вона проходить друге народження справжньої держави, патріотичної, сильної і мотивованої. Цим шляхом - переходом армії на професійну - я просуватимусь і надалі, і вважаю цей шлях одним з найперспективніших у розвитку держави і наших ЗСУ, а тому досвід демобілізованих військовослужбовців у цьому питанні є надзвичайно важливим", - наголосив керівник держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-