У Варшаві провели акцію “Stop Putin’s War in Ukraine”

У Варшаві провели акцію “Stop Putin’s War in Ukraine”

Фото
Укрінформ
Українські та польські активісти у Варшаві долучилися до всесвітньої акції “Stop Putin’s War in Ukraine”.

Присутні з українськими, польськими і кримськотатарськими прапорами і плакатами і про агресивну сутність режиму Путіна скандували гасло “Російську зброю - до Росії”, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Росія хоче приховати факт війни, замаскувавши її під громадянський конфлікт в Україні і що нібито Україна не може впоратися з ним. А ми приходимо сюди, зриваємо маски і показуємо, що ці танки й амуніція – це російська зброя і ми про це говоримо відкрито. В Європі це вже починають бачити”,- заявив у виступі перед присутніми активіст Євромайдану-Варшава Роман Корбут.

Він наголосив, що Україна зараз бореться за свою незалежність і платить життям своїх громадян, аби мати свою точку зору, власні ідеали. “Те, що відбувається на Сході, це – захист власної незалежності і незалежності інших слов’янських народів. Зараз триває боротьба, яка матиме наслідки для Центрально-Східної Європи у перспективі 20-30 років”,- констатував він.

Активіст польської фундації “Відкритий діалог” Бартош Крамек заявив, що присутність сьогодні людей під посольством РФ є потрібною справою, адже чим довше триває конфлікт і приносить більше жертв і крові, то до цього починають звикати і поступово забувати. Натомість, такого роду акції викликають резонанс у світі і не дають міжнародного співтовариству забувати про війну Росії в Україні.

Крамек також наголосив, що слід пам’ятати про всіх українських політв’язнів в РФ, яких зараз приблизно 40 осіб. “Нещодавно до них долучився ще один – український журналіст (Роман Сущенко – ред.)”,- наголосив активіст.

Представник “Відкритого діалогу” зазначив, що чим більше голосів буде чути у світі про агресію Росії, тим швидше можна буде сподіватися на продовження економічних санкцій проти РФ. “Наші заклики до міжнародної спільноти дуже прості – санкції, санкції і ще раз санкції”,- констатував Крамек.

Нагадаємо, акції “Stop Putin’s War in Ukraine” відбуваються сьогодні по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-