Расмуссен назвав згубною практикою піврічні санкції проти Росії

Расмуссен назвав згубною практикою піврічні санкції проти Росії

Укрінформ
Режим санкцій проти Росії необхідно продовжити щонайменше на рік.

Про це у своїй статті для видання Financial Times написав колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен. 

"Режим санкцій, узгоджений країнами ЄС, зробив замало у питанні стримування Росії. Саме тому, коли наступного тижня лідери ЄС зустрінуться для обговорення відносин з РФ, вони мають принаймні розглянути питання про продовження чинних санкцій на 12 місяців замість шести", - наголосив він.

За його словами, незважаючи на тверду позицію Європи, Москва лишається незворушною і почувається настільки вільно, що провела незаконні парламентські вибори на окупованій території - у Криму.

"Росія грає безпекою своїх сусідів так, як сама забажає. У деяких випадках вона експортує ті самі руйнівні практики на внутрішню політику західних демократій. Причина проста: вона знає, що може це", - зазначив Расмуссен.

На його думку, наявні у ЄС засоби мають бути адаптовані до нової реальності – виконання Мінських угод просувається повільними темпами і шестимісячного строку недостатньо. Крім того, практика продовження санкцій на шість місяців є згубною, оскільки щоразу, коли знову постає питання про їх продовження, серед країн ЄС стає дедалі менше єдності.

За словами екс-генсека НАТО, продовження санкцій на довший строк буде на користь і внутрішній політиці окремих держав, де цим питанням менше спекулюватимуть під час виборчих кампаній.

"Зрештою продовження на 12 місяців санкцій проти дій Росії в Україні буде потужним сигналом. Це продемонструє таким людям, як президент Володимир Путін, які кидають виклик міжнародному праву, що європейські уряди, поряд із США, все ще можуть знайти в собі рішучість відповідати на великі проблеми нашого важкого десятиліття", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-