Стратегічний радник від США радить Україні створити Раду оборонної реформи

Стратегічний радник від США радить Україні створити Раду оборонної реформи

Укрінформ
Інтенсифікацію реформування українського оборонного сектору обговорили в ході зустрічі в Києві віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе і старший стратегічний радник від США, генерал Джон Абізейд.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Климпуш-Цинцадзе високо оцінила надану США підтримку у реформуванні оборонного сектора. Вона поінформувала американського генерала про те, що 5% ВВП України спрямовуються на національну безпеку і оборону.

"Це вражаюча цифра. Багато реформ в Україні вже зроблено, але попереду ще чимало роботи", - сказав Абізейд, зазначивши, що НАТО і США зацікавлені в продовженні підтримки реформи національної безпеки і оборони в Україні. За його словами, важливо, що для подальшого реформування вже є ґрунтовна концептуальна база, зокрема, Стратегічний оборонний бюлетень.

Говорячи про практичне впровадження реформ, Абізейд не виключив можливого бюрократичного опору. Однак, на його думку, це не повинно бути вагомою перешкодою, адже схожі проблеми успішно подолали такі країни, як наприклад Литва і Польща.

Абізейд підкреслив важливість створення Ради оборонної реформи, в яку повинні увійти стратегічні радники високого рівня з Великобританії, Канади, Німеччини, Польщі та Литви. Ці радники будуть працювати над стратегічними напрямками оборонної реформи і моніторити її прогрес.

"Важливим результатом реальної реформи сектору безпеки і оборони повинні стати українські солдати, які будуть натреновані, озброєні і одягнені за стандартами НАТО і будуть здатні значно ефективніше давати відсіч агресору і перемагати", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Сторони підкреслили важливість міжнародної єдності в питаннях глобальної безпеки і протидії російській агресії і солідарності реакції на порушення Кремлем міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-