Резолюції ПАРЄ похитнули позиції проросійських політиків - Парубій

Резолюції ПАРЄ похитнули позиції проросійських політиків - Парубій

Укрінформ
Кілька тижнів тому Російська Федерація розпочала дипломатичну атаку з метою зняття санкцій та повернення своєї делегації у Парламентську Асамблею Ради Європи. Завдяки зусиллям українських парламентаріїв позиція проросійських політиків у ПАРЄ сильно похитнулася.

Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій написав у четвер у Фейсбуці, коментуючи ухвалені на засіданні Асамблеї в середу, 12 жовтня резолюції щодо України.

"Кілька тижнів тому Росія розпочала масовану дипломатичну атаку. Головна дипломатична ціль Путіна - зняти санкції з РФ та тактична - повернення Росії у ПАРЄ, виглядали досить досяжними: ряд держав-членів ЄС похитнулися у своїй позиції", - заявив спікер. Він додав, що скандальний приїзд очільника Ради Федерації Федеральних зборів РФ Валентини Матвієнко "до Страсбурга у вересні цього року мав бути символом завершення ізоляції, демонстрацією створення нового світового порядку".

Парубій підкреслив, що вчора делегації ВР у Парламентській Асамблеї Ради Європи вдалося виконати дуже непросте завдання, у результаті якого дві провідні фракції засудили повернення Росії у ПАРЄ, а позиція проросійських політиків сильно похитнулася.

«Резолюція ПАРЄ в цілому стала новим вагомим кроком у міжнародному визнанні російської агресії. У Резолюції однозначно вказано, що відповідальність за гуманітарну ситуацію і в Криму, і на Донбасі лежить виключно на Кремлі», - наголосив він.

Крім того, спікер зауважив, що резолюція ПАРЄ підтвердила «нікчемний статус так званих маріонеткових «республік», створених, підтримуваних і контрольованих Росією, що «повністю залежать від її матеріально-технічної, фінансової та адміністративної підтримки», фальшивість їхніх «судів».

Також Голова ВР звернув увагу на важливість пунктів резолюцій ПАРЄ щодо порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму; загроз існуванню кримськотатарської громади; неможливості проведення виборів на Донбасі тощо.

«Це - крок, котрий показує важливість ПАРЄ як міжнародного політичного органу, де виробляється спільна позиція Європи і вільного світу. Це - важливий крок до того, що санкції щодо Росії буде продовжено і навіть посилено. Вітаю делегацію Верховної Ради України з успішною роботою та важливою дипломатичною перемогою», - зазначив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-