ПАРЄ створила прецедент, засудивши кримські

ПАРЄ створила прецедент, засудивши кримські "вибори" до Держдуми - Ар'єв

Укрінформ
Засудивши незаконні вибори до Держдуми РФ на території тимчасово окупованого Криму, Парламентська асамблея Ради Європи створила прецедент і підгрунтя для того, щоб інші міжнародні організації ухвалили подібні рішення.

Про це заявив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв в ефірі «5 каналу».

«Це, фактично, є підгрунтям для того, щоб ухвалювати аналогічні рішення в інших міжнародних організаціях. Те, що ми зробили сьогодні, - створили прецедент», - сказав парламентарій, відповідаючи на запитання про можливі наслідки резолюції ПАРЄ щодо засудження виборів у Криму.

Крім того, за його словами, таке рішення Асамблеї дає підстави для того, щоб у майбутньому не приймати і не визнавати тих депутатів Держдуми РФ, які були обрані на анексованій території.

Водночас він наголосив, що сьогоднішнє голосування у ПАРЄ й ухвалення обох резолюцій щодо України з усіма поправками нашої делегації - це результат важкої праці протягом усього року кожного з членів української делегації.

«Ми зробили те, на що практично ніхто не сподівався. Ми добилися (ухвалення. - Ред.) абсолютно всіх поправок... Кожному з нас це коштувало фактично року життя у переговорах, переконаннях у дуже складному політичному середовищі, яке влаштовували нам тут російські лобісти, але головне - результат. Результат є», - наголосив Ар'єв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-