Росія хапає заручників, аби торгуватися і шантажувати світ - Геращенко

Росія хапає заручників, аби торгуватися і шантажувати світ - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР, член української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи Ірина Геращенко заявила, що Росія бере в заручники українських громадян, аби згодом шантажувати ними світ з вимогою обміняти їх на зняття санкцій.

Про це вона заявила під час свого виступу у Страсбурзі на сесії ПАРЄ та написала у Фейсбуці.

"Навіщо Росія хапає нових заручників? Щоб торгуватися і шантажувати світ! Щоб їх міняти з вимогою зняти санкції", - наголосила політик.

За словами Геращенко, наразі на окупованих територіях перебуває 110 заручників.

"Влітку спецслужби РФ захопили в Криму українця Євгена Панова, його катували, до нього й досі не допускають рідних і не дають жодної інформації про його долю. Лідерів кримських татар, зокрема, Ільмі Умерова, також кидають за грати, до них застосовують методи сталінської каральної медицини. 30 вересня в Москві було затримано за надуманими звинуваченнями у шпигунстві українського журналіста Романа Сущенка", - підкреслила парламентарій.

Геращенко переконана, що РФ не збирається виконувати ані резолюції ПАРЄ, ані Мінські угоди.

Вона також нагадала, що Росія блокує всі рішення Радбезу ООН - по створенню міжнародного трибуналу щодо катастрофи Боїнга рейсу MH17, щодо Сирії.

"Керівництво Росії причетне до військових злочинів - на Донбасі, в Криму, в Сирії. Українська делегація рішуче протестує щодо спроб виправдати агресивну політику РФ. Ми виступаємо за посилення відповідальності Росії, за посилення санкцій", - наголосила політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-