Третьяков проситиме Кабмін, щоб був міністр у справах ветеранів

Третьяков проситиме Кабмін, щоб був міністр у справах ветеранів

Укрінформ
Заступник голови парламентської фракції БПП Олександр Третьяков має намір лобіювати створення міністерства ветеранів, яке б опікувалося проблемами захисту учасників АТО.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді"

"Я зараз буду переконливо просити Кабмін, щоб був міністр у справах ветеранів. Бо вже набридли ці гойдалки між Мінсоцом, МОЗом, Мінфіном та іншими. Учасники АТО не розуміють, куди їм іти. А у нас уже 273 тисячі учасників АТО, і ця цифра тільки збільшуватиметься", - заявив Третьяков.

За його словами, створення міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України було необхідним, щоб вирішувати питання переселенців. Нове ж міністерство має акумулювати функції інших відомств, які стосуються ветеранів-учасників АТО.

"Це має бути саме міністерство, бо, наприклад, держслужба - це інший бюджет, інший рівень розмови і відповідальності. У це міністерство всі мають віддати свої санаторії, турбази тощо, які зараз розписані на різні відомства. Має бути один відповідальний за всі ці питання", - вважає Третьяков.

Як приклад він навів подібне міністерство у США, що було створене після війни у В'єтнамі.

"Вся "сімка" фактично вмовляла Україну створити Міністерство у справах АТО і переселенців. Я радий, що Гройсман цю ідею почув. Сподіваюсь, і міністерство у справах ветеранів буде створене", - заявив Третьяков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-